ВМРО-ДПМНЕ се интересува само от партийния си рейтинг и партийна

...
 
ВМРО-ДПМНЕ се интересува само от партийния си рейтинг и партийна
Коментари Харесай

Стево Пендаровски: Не искаме да влизаме в Европа под европейски диктат

 

„ ВМРО-ДПМНЕ се интересува единствено от партийния си рейтинг и партийна политика и не се интересува от стратегическите ползи на страната “, това споделя в изявление за „ Свободен щемпел ” президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него дипломатите от европейските страни, които в последните дни идват в Скопие и разговорят и с опозицията, не оказват напън.

„ Те идват в Скопие и питат: Какви са вашите причини, за какво сте срещу. До момента не са чули състоятелен мотив за какво ВМРО-ДПМНЕ са срещу. Те  излагат тезите си, които македонската общност познава. Казват, че този парламентарен състав няма мандат да взима решение, тъй като през 2020 година не е казано на жителите, че ще има смяна на конституцията и регистриране на българите в нея. Вторият мотив е, че не желаеме да влизаме в Европа „ под български диктат “, заобикаляйки съзнателно обстоятелството, че това не е „ български диктат “, а преговорна рамка, контрактувана от 26 държави-членки на Европейски Съюз “, добави Пендаровски.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР